AHI-TM Tudatos Mozgás Dimenziója Öngyógyítás

Tudatos Mozgás Dimenziója Tegyünk egészségünkért

 A GYAKORLAT segíti az okok megszüntetését

MIGRÉN
A fejfájás az esetek nagy részében féloldali, de jelentkezhet a homlok- és halántéktájékon is. Gyakran lüktető, dörömbölő, fúró jellegű. A beteg sokszor úgy érzi, a feje belső részéből érkezik a fájdalom. Az erős fény, zaj még inkább fokozza a fájdalom erősségét. A fájdalom hamar, egy-két óra alatt eléri csúcspontját, és az esetek 60%-ában hányingerrel vagy hányással tetőzik. Nemritkán egyéb tünetek is kísérik: verejtékezés, hasmenés, szapora szívdobogás. A roham néhány vagy sok órán át tarthat, gyakorisága az évi néhány rohamtól a szinte mindennaposig terjed. Előfordulása nők között kb. 25%-os, a férfiak között 17%-os. A rohamokhoz néha kísérőjelenség is társul: látászavar, a szemizmok bénulása azon az oldalon, ahol a fájdalom jelentkezik, végtagzsibbadás, az illető vagy az ellentétes oldal bénulása, beszédzavar. Ezek a tünetek az esetek döntő többségében egy órán belül meg szoktak szűnni, néha viszont tovább is fennmaradnak, sőt a maradandó károsodás sem zárható ki. Migrént kiváltó tényező lehet az időjárás-változás, fényingerek, menstruáció, túl kevés vagy túl sok alvás, lelki megterhelés, fokozott felelősségérzet, gondok, túlhajszoltság, fogamzásgátlók szedése stb.

PSZICHÉS FESZÜLTSÉG OKOZTA (TENZIÓS) FEJFÁJÁS
A leggyakoribb visszatérő fejfájásforma. Legtöbbször az egész fejre kiterjedő, nyomó-szorító, néha lüktető fájdalommal jár, amely a homlok, halánték vagy a tarkó táján a legerősebb. A fájdalom a nap különböző szakaiban jelentkezik, de gyakrabban reggel, az ébredés vagy az ágyból való felkelés után. Általában nincs kísérő tünete. Gyakori kiváltó tényezők: lelki feszültség, stressz, depresszió, időjárás-változás, fokozott alkoholfogyasztás. Hasonló típusú fejfájás fordulhat elő bizonyos koponyasérülések után is.

NYAKI GERINC OKOZTA FEJFÁJÁS

A fájdalom legtöbbször féloldali vagy a tarkóra korlátozódik, esetleg onnan a homloktájra is kisugározhat. Nem ritkaság, hogy a fájdalom bizonyos fejmozdulatra vagy fejtartásra (hosszan tartó olvasás, varrás, számítógépen történő munkavégzés stb.) jelenik meg, esetleg éjjel jelentkezik a fej kedvezőtlen helyzete miatt. Különböző időtartamú lehet. Társulhat hozzá könnyezés, orrfolyás, szemhéjak duzzanata, illetve kivörösödése is. A nyaki gerincről készült röntgenfelvételeken igen gyakran látni csigolyaelváltozásokat.

HALMOZOTT FEJFÁJÁSROHAMOK

A halmozott fejfájás elsősorban középkorú férfiak betegsége. Több héten át naponta jelentkeznek a súlyos, féloldali, szemüreg körüli fájdalmak, melyeket sok esetben a következő tünetek követnek: azonos oldali orrdugulás, orrfolyás, könnyezés, a szem vörössége. A tünetek rendszerint éjjel jelentkeznek, felébresztik a beteget, és nem tartanak két óránál tovább. Ezután hetekig vagy hónapokig tartó panaszmentes időszak következhet, mielőtt egy újabb, sűrűn jelentkező rohamokból álló sorozat kezdődne. Sok beteg az alkohol rohamokat kiváltó hatásáról számol be, mások esetében a rohamokat stressz, bizonyos ételek fogyasztása, dohányzás előzi meg.

AJÁNLOTT pld.

BASICO

Összetétel: inulin, kalcium-karbonát, kálium-nitrát, magnéziumkarbonát, sűrítő anyagok, szelén élesztő, vasszulfát, cinkoxid, mangánszulfát, rézszulfát. Vitamin és ásványi anyag tartalma: kálium, magnézium, cink, vas, mangán, réz, szelén

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 5
Heti: 3
Havi: 227
Össz.: 136 877

Látogatottság növelés
Oldal: FEJFÁJÁS
AHI-TM Tudatos Mozgás Dimenziója Öngyógyítás - © 2008 - 2018 - ongyogyitasahi.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »